Rectavit Flandriencross
27 januari 2024

16e zege voor Haverdings in Hamme

CYCLOCROSS HAMME FLANDRIENCROSS
David Haverdings blijft in de aanloop naar het WK in Fayeteville de grote slokop bij de junioren. In de Flandriencross in Hamme boekte de Nederlander al zijn zestiende overwinning van het seizoen. Yordi Corsus en Aaron Dockx vervolledigden het podium.

Europees kampioen Aaron Dockx probeerde in de openingsfase van de wedstrijd de forcing te voeren. De renner uit Rijkevorsel dunde de kopgroep eerst uit tot een kwintet. Halfweg wedstrijd bleef er nog een trio over: Dockx, Belgisch kampioen Yordi Corsus en David Haverdings?

Had Dockx in het eerste deel van de wedstrijd zijn hand overspeeld? In de voorlaatste ronde moest voorin de rol lossen, een derde podiumplaats was finaal zijn deel.

Corsus en Haverdings streden in een Belgisch-Nederlands duel om de overwinning. Haverdings probeerde de Belgische kampioen nog van zich af te schudden, maar verzekerde zich pas in de slotfase van een nieuwe overwinning. Zijn zestiende van het seizoen. Eerder deze maand schreef hij al de X²O Badkamers Trofee in Baal en Herentals op zijn naam.

“Voor het seizoen had ik nooit verwacht dat ik zoveel wedstrijden zou winnen”, aldus Haverdings. “In aanloop naar het WK geeft dit zeker vertrouwen. Of ik extra druk voel omdat iedereen mij zal viseren? Niet echt, mijn seizoen is sowieso al geslaagd.”

Voor Haverdings wordt de trip naar de Verenigde Staten sowieso een avontuur. “Ik heb nog nooit zo’n lange reis gemaakt voor een wedstrijd, het wordt dus afwachten hoe ik zal reageren op de jetlag. Ik probeer er nu alles aan te doen om zo rustig mogelijk naar het WK toe te leven.”

Deel dit bericht