Rectavit Flandriencross
27 januari 2024

Mathieu van der Poel rijdt 3 crossen van de X²O Badkamers Trofee

2_24101456_mvdp2411
Half december begint Mathieu van der Poel aan zijn veldritseizoen, dat eind januari zal eindigen met het WK in het Amerikaanse Fayetville. In die periode zal de regerende wereldkampioen cyclocross te zien zijn in drie crossen van de X²O Badkamers Trofee.

De eerste cross waarin van der Poel zijn troeven zal uitspelen in de X²O Badkamers Trofee is de Azencross in Loenhout, op donderdag 30 december. Een week later, op woensdag 5 januari, wordt Herentals Crosst zijn ultieme voorbereidingswedstrijd op het Nederlands kampioenschap dat in het daaropvolgende weekend in Zaltbommel plaatsvindt. Op zaterdag 22 januari, in het weekend voor het WK in Fayetville, zal van der Poel in actie komen in de Rectavit Flandriencross in Hamme.

De 26-jarige Van der Poel won de jongste vijf edities van de Rectavit Flandriencross en de jongste drie edities van de Azencross. Herentals Crosst is dit seizoen aan zijn tweede uitgave toe. Bij de première vorige winter eindigde van der Poel ondanks een lekke band als tweede, achter Wout van Aert.

TWEE DUELS MET VAN AERT

Van Aert maakte vorige week zijn crossprogramma bekend. Ook de Belgische kampioen zal in drie crossen van de X²O Badkamers Trofee te bewonderen zijn. In Loenhout en Herentals komt er een duel met Mathieu van der Poel. Daarnaast kiest van Aert voor de GP Sven Nys in Baal, die traditioneel op nieuwjaarsdag gereden wordt.

Deel dit bericht