Rectavit Flandriencross
27 januari 2024

Guus Van den Eijnden wint Flandriencross voor junioren

WhatsApp Image 2023-01-28 at 16.44.50 (1)

De Nederlander Guus Van den Eijnden duldde geen tegenstand in de eerste wedstrijd van de dag in Hamme. Hij ging er in de eerste ronde als een speer vandoor. Zijn concurrenten moesten strijden voor de verdere ereplaatsen. Sil De Brauwere en Stan Van Grieken mochten mee op het podium na een spannende strijd om de podiumplaatsen.

Guus Van den Eijnden tekende voor een one-man-show in de Flandriencross in Hamme. Bij het ingaan van de tweede ronde telde hij al een vijftiental seconden voorsprong op zijn naaste belagers. Sil De Brauwere bleef lang op dezelfde afstand hangen, maar moest zag in de laatste ronden zijn achterstand verdubbelen.

Geen spannende strijd om de overwinning dus, wel om de podiumplaatsen. Het veld lag dicht bij elkaar met onder andere Tibo Vancompernolle, Willem Janssens, Yoren Vanhoudt, Stan Van Grieken en Sil De Brauwere in de strijd. Allemaal deden ze een gooi naar zilver en brons in deze X2O Badkamers Trofee. Sil De Brauwere was lange tijd de naaste belager van de Nederlandse winnaar maar zag in de laatste ronden de concurrenten voor de ereplaatsen nog dicht komen.

Guus Van den Eijnden won uiteindelijk met 37 seconden voorsprong op de tweede, Sil De Brauwere. “Ik had meteen een gaatje in de eerste ronde dus ben meteen doorgegaan. Sil bleef wel wat op dezelfde afstand hangen, maar moest uiteindelijk plooien.”

“Ik had op een bepaald moment wel het gevoel dat ik naderde, maar niet genoeg om hem te bedreigen. Ik had mijn start wat gemist dus ik ben zeer tevreden met de podiumplaats”, aldus tweede Sil De Brauwere.

Stan Van Grieken was ook zeer blij dat hij mee op de Mirabrug mocht om het podium te betreden. “Ik kwam vanuit vierde positief, dus ben zeer blij dat ik de derde plaats kon veroveren. De winnaar was ongenaakbaar, hij wint zelfs werelbekerwedstrijden.”

Guus Van den Eijnden soleerde bij de junioren in Hamme. © Belga

Deel dit bericht